Scrapgrejer till försäljning

lördag 3 november 2012

Paketinslagning

I torsdags var jag på en kurs i paketinslagning hos Anna på Pyssloteket. Den kursen var så kul!
Vi fick lära oss grunderna i att göra fina paket, sen gäller det att låta fantasin flöda när det är dags att slå in alla julklappar och framtida födelsedagspresenter.

Alla tog med sig en pocketbok, en CD skiva och en vinflaska. Under kvällen hann vi slå in fyra fina paket som jag tänkte visa upp här.

Först fick vi lära oss att slå in ett "vanlig" paket med en liten flik, samt använda flera band. Jag valde att använda tre olika band och använda en teknik att fläta banden i varandra.
Nästa paket vi slog in var pocketboken. På det här paketet fick vi lära oss "solfjäder-tekniken" som ger ett så underbart fint paket. Vi lärde oss flera olika sätt att fästa solfjädern. Jag valde att fästa solfjädern med ett band sedan montera ihop den uppåt.
Tredje paketet vi slog in var CD-skivan. Detta paket gillar jag verkligen, då vi slog in den så det ser ut som en handväska. Jag valde att dekorera paketet med en egen gjord blomma som är gjord av spillpapper från presentpappret. Är kul att kunna återanvända de spillbitar som ofta blir kvar vid paketinslagningen.
Sist men inte minst eller lättaste vikningen gjorde vi sist och det var vinflaskan.
Denna vikning är också helt underbar. Tänk att kunna ge bort en fintinslagen vinflaska nästa gång vi blir bortbjudna. Det som är perfekt med denna inslagning är att man kan ta ur flaskan utan att förstöra inslagningen. När flaskan är tom kan man placera den i paketet igen :-)
Funderar du på att gå en kul och inspirerande kurs kan jag varmt rekommendera denna.

Sköt om er och fastna inte i tejpen!
Kram

7 kommentarer:

 1. Fantastiskt flott flaska!

  Och de andra paketen går minsann inte heller av för hackor!

  Läckert!

  SvaraRadera
 2. Åh, så vackra paket!! Skulle man få en sådan present/julklapp så skulle man ju knappt våga öppna den! :O Vinflaskeinslagningen var ju supersmart, att man inte förstör den när man lyfter ur flaskan! Verkar vara en rolig kurs! Kram

  SvaraRadera
 3. Wow sååå fina paketetn blev
  Vinflaskan blev kanonsnygg

  SvaraRadera
 4. Vad superläckra paket! De är ju så vackra att ingen kommer att någonsin vela öppna sådana :)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 5. men så duktig du är på piffiga paket!

  SvaraRadera
 6. Så fint det blev. Håller med de övriga att vinflaskan var super.

  Må så gott!

  SvaraRadera